Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

כיצד נחלצה משפחת מור מקשיים פיננסים של שנים

$
0
0

כתבה פרסומית בשיתוף מימון ישיר

משפחת מור אמנם פיקטיבית לחלוטין, אבל הסיפור שלה זהה לזה של משפחות נורמטיביות רבות בישראל. בהיבט הכלכלי, הקושי העיקרי עבור בעלי משפחות והורים לילדים הוא לשמור על תקציב מאוזן. מצד אחד, זה קושי שנובע מיוקר המחיה בארץ ומסך הוצאות שלא בהכרח עולות בקנה אחד עם ההכנסה הממוצעת. מצד שני, יש גם אחריות אישית שלא תמיד מקבלת ביטוי אצל חלק מהמשפחות.

במשפחת מור, שני ההורים שכירים ועובדים במשרה מלאה. למשפחה שמתגוררת כיום ביבנה יש ילד בן שנתיים שנמצא רוב היום בגן פרטי, ילדה בת 5 שמבלה את יומה בגן חובה עירוני וילד בכור בן 13 שעלה השנה לחטיבת הביניים. אם המשפחה מרוויחה פחות או יותר את השכר הממוצע במשק העומד על כ-10 אלף ש”ח, והאב עובד בחברת הייטק ומרוויח 21 אלף ש”ח.

על פניו המצב הכלכלי של משפחת מור אמור להיות טוב. אבל בפועל, ההורים “גוררים” איתם חוב מתמשך והם פשוט לא מצליחים להתאזן. מאז שלקחו משכנתא בשביל לממן את הבית הפרטי ואת הרחבת המשפחה, ההורים לקחו עוד 3 הלוואות קטנות וכיום הם מתקשים לעקוב אחר ההוצאות שמפוזרות בין חברות האשראי, הביטוח והבנקים. אז מה עושים?

שלב ראשון: איחוד הוצאות ופריסת תשלומים

בינואר 2019 התעוררו בני הזוג מור עם החלטה: מתאזנים בכל מחיר. בשביל לעשות את זה, כל אחד מבני הזוג קיבל עליו תחום אחריות אחר ונקבעה ישיבה שבועית מול קובץ אקסל ממוחשב. בשלב הראשון, הם הבינו שהם חייבים לדעת כמה כסף באמת נכנס לחשבון הבנק ולאן הוא הולך.

כך, למשל, הסתבר לבני הזוג מור שמגיע להם החזר מס על שנה בה האם הייתה בחופשת לידה. כמו כן, גילו שלא עדכנו את מספר הנפשות בבית במרשם של חברת המים ולכן גובים מהם מחיר גבוה יותר בגין השירותים. בנוסף, בני הזוג מור שמו לב שעמלות ניהול חשבון הבנק וכרטיס האשראי שלהן גבוהות משמעותית בהשוואה למה שהחברים שלהם משלמים. הם החליטו לטפל בעניינים אלו, ובכמה שיחות טלפון הם הצליחו לחסוך מאות שקלים בשנה.

בנוגע לכל ההלוואות שנטלו, החליטו לאחד אותן להלוואה אחת גדולה ומסודרת. הם בדקו מה הריבית שהם נדרשים לשלם על “המינוס” שלהם בחשבונות הבנק שהם מחזיקים ואם קיימת הלוואה אחת שיכולה לספק עבורם פתרון מימון משתלם יותר לשנים הבאות.

שלב שני: קיצוץ הוצאות וקביעת תקציב

דווקא הצד של קיצוץ הוצאות היה קל יותר ממה שבני הזוג מור חשבו. החשש העיקרי שלהם היה מפני קיצוץ בהוצאות באופן שיפגע ברמת החיים של המשפחה או חלילה בילדים, אבל פגישה עם הנציג של הבנק אפשרה להם למחזר את המשכנתא ולפרוס לתשלומים כמה הוצאות גדולות שהכבידו על החשבון. בהמשך, כל שנותר לבני הזוג היה לשבת יחד ולקבוע על איזה הוצאות מחיה, קניות, נסיעה, רכב, פנאי ובילויים הם מוכנים לוותר או לצמצם – לפחות בתקופה הקרובה.

התייחסות להכנסות ולהוצאות של כל משק הבית, ולא רק להכנסות וההוצאות של ההורים, עזרה למשפחת מור להתאזן ולשמור על יציבות. בעזרת הדוחות שהגיעו מהגופים הפיננסיים ולתלושי השכר שעד היום נזרקו במגירה וכן לעבודה היסודית שהם עשו במשותף, במשפחת מור גם הבינו מה צריך להיות התקציב החודשי שלהם. כאשר הנתונים נפרסו מול העיניים בצורה נוחה, כל שנותר הוא להתרגל לנהל את משק הבית כמו שמנהלים עסק וכך להיחלץ מקשיים פיננסיים של שנים.

* אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. מובהר כי אין מדובר במקרה אמיתי אלא בדוגמא בלבד. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.

* מס’ רישיון 54414.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459