Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

הזדמנות להתחלה חדשה בשוק המניות

$
0
0

shutterstock

העליות החדות בשוקי המניות והאג”ח בשבועות האחרונים, עדיין לא שכנעו את רוב המשקיעים שהרע מכל כבר מאחור. גם אחרי עליות של 30% במניות מרמת מהשפל ועליות חזקות גם באג”ח הממשלתי והקונצרני, משקיעים רבים חוששים כי הטלטלה בשווקים הפיננסיים עדיין לא הסתיימה וכי התנודתיות תימשך.

“הניסיונות של משקיעים לתזמן את השוק, להספיק להיכנס לפני שמתחילות העליות או לצאת רגע לפני הירידות, נדונו לכישלון”, מסבירה קרן דנציגר, מנכ”לית הראל פיננסים ניהול השקעות ומשנה למנכ”ל הראל פיננסים אחזקות. “כשבוחנים את נתוני כניסת ויציאת הכספים ממכשירי חיסכון כמו קרנות נאמנות, רואים שהציבור לרוב יוצא אחרי שכבר ספג הפסד, וכך גם מפספס את העליות שיבואו אחר כך “.

ההתלבטות הזו ליוותה לא מעט משקיעים בעשור האחרון. מאז שהסתיים המשבר הכלכלי הגדול הקודם ב2008, משקיעים חיפשו את הרגע הנכון להיכנס להשקעה. במרץ 2009 כשהתחילה בשוקי המניות ההתאוששות מהמשבר הפיננסי, הנתונים הכלכליים עדיין היו חלשים ורוב המשקיעים חששו שזו עלייה לצורך ירידה והעדיפו לחכות. כשהעליות נמשכו והגיע משבר החובות באירופה ב-2011, הם שמחו שלא נכנסו להשקעה – אבל אחרי זמן קצר השווקים חזרו לעלות.

במהלך העשור האחרון עלה השוק האמריקאי (מדד S&P500) ביותר מ-300%. כמובן שלאורך התקופה היו לא מעט נקודות שבהן נרשמו ירידות של 5% ואפילו 10%, אך משקיעים רבים עדיין המתינו להזדמנות גדולה להיכנס.

את ההזדמנות הזו הם קיבלו בחודש מרץ האחרון. זה לא היה רק “תיקון” או ירידה קלה, אלא קריסה של כ-30% ברוב הבורסות המובילות בתוך תקופה קצרה במיוחד. לכאורה, קיבלו המשקיעים הזדמנות חד פעמית להיכנס להשקעה במניות במחירים אטרקטיביים יותר מכפי שהיה בחמש השנים האחרונות.

“זו הייתה הזדמנות פז למשקיעים להיכנס לשווקים. מחירי המניות היו אטרקטיביים מאוד, אבל אף משקיע לא רצה להגדיל חשיפה למניות בגלל החשש כי הירידות לא יסתיימו בקרוב”, אומרת דנציגר. לדבריה, “זו הסיבה העיקרית שרובנו זקוקים ליועץ השקעות או מנהל תיקים מקצועי, שיוכל ללוות אותנו כשהשוק תנודתי. מי שהיה לו תיק השקעות ולווה ביועץ מקצועי, שהתנסה כבר במשברים קודמים, הרוויח יותר או לפחות הפסיד פחות ממשקיעים שניסו לעשות זאת באופן עצמאי”.

נראה שתמיד ניתן יהיה להצביע על סיכונים בהשקעה בשוק ההון, כאשר בלא מעט מקרים הסיכונים ייראו הגיוניים וסבירים. זו הסיבה העיקרית שרובנו זקוקים ליועץ השקעות או מנהל תיקים שיוכל ללוות אותנו. הליווי המקצועי מקבל ביטוי משני כיוונים. הראשון הוא ההסתמכות על אנליזה ויכולות ניתוח של בתי השקעות בעלי ניסיון ארוך שנים בתחום, המאפשר לאתר הזדמנויות שלמשקיע העצמאי קשה יותר למצוא. בה בעת, הסיוע המקצועי נותן למשקיע ליווי “פסיכולוגי”, המתברר כנדבך כל כך חיוני בתקופות האלה.

במידה רבה, משבר הקורונה שונה ממשברים קודמים מאחר שהוא כבר גרם לשינוי בדפוסי ההתנהגות של אנשים בעולם ולכן הוא דורש התאמה של תיקי ההשקעות של כולנו. כך למשל, יש סקטורים שחווים פריחה מחודשת כמו סקטור הבריאות, כאשר במיוחד בולטות מניות הציוד הרפואי שקיבלו את הזרקור המרכזי במשבר. לפי כל הסימנים, הסקטור הזה עשוי להמשיך ליהנות בשנים הקרובות מפריחה תקציבית וביקושים גדולים.

מי שמנתח את העליות של השבועות האחרונים בבורסות מגלה כי אחד המגזרים ש”ניצחו” את הקורונה הוא סקטור הטכנולוגיה, בזכות תחומים כמו עבודה ולמידה מרחוק, הגנת סייבר, אחסון נתונים, מסחר מקוון, שירותי ענן ועוד.

ואולם, לדברי דנציגר, “במקום לחפש את נקודת הכניסה הנכונה ביותר לשוק ולחפש איך לנצל הזדמנויות, משקיעים צריכים להתמקד יותר בהתאמת תיק ההשקעות לפרופיל הסיכון שלהם – ולתת לכסף ולמנהל ההשקעות שלהם לעבוד”.


הראל פיננסים ניהול השקעות בע”מ (“הראל ניהול השקעות”) הינה מנהלת תיקים ועוסקת בייעוץ (שיווק) השקעות ובניהול תיקי השקעות. אפיקי ההשקעות, ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בכתבה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין באמור לעיל משום תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים והמיוחדים של כל משקיע, ואין באמור לעיל משום הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים ו/או המלצה לפעילות כלשהי בשוק ההון. אין באמור לעיל התחייבות להשגת תשואה כלשהי על ידי הראל ניהול השקעות. מובהר כי הראל ניהול השקעות פועלת בשוק ההון ומחזיקה ו/או סוחרת בניירות ערך שונים ולכן יש לה או עשוי להיות לה עניין בחברות המוזכרות בכתבה לעיל. הגב’ קרן דנציגר הינה מנכ”לית הראל פיננסים ניהול השקעות בע”מ.






gtag('config', 'AW-817023682');


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459