Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

כל מה שאתם רוצים שיהיה לכם, תנו לצד השני

$
0
0

אחד ההבדלים הבולטים ביותר בין אנשים הוא המקום שבו הם ממקדים את מחשבתם: בעצמם או באחרים. רוב האנשים עסוקים רוב הזמן בחשיבה סביב האגו שלהם. לחשיבה הזו קוראים אמיל״י (אני, מה ייצא לי מזה?).

הם מנסים להשיג רווח מירבי לעצמם ולהימנע מהפסד. כשמדברים איתם על נתינה לאחר, הם בדרך כלל יחשבו – קודם כל שיהיה לי, אחר כך אתן לאחרים. הפרדוקס הוא שגם כאן, כמו במקרים רבים בחיים, הכול עובד הפוך. אנשים בעלי תודעה גבוהה מרוכזים קודם כל בנתינה לאחר. הם יודעים שככל שתיתן יותר, תקבל יותר, בכל תחום בחיים.

כל אדם ו/או מצב שאתם פוגשים, נסו להשאיר אותו במצב טוב יותר מכפי שהיה כשפגשתם אותו

אנשים מרוויחים כסף, לאורך זמן, מדבר אחד בלבד: מהערך שהם מביאים לעולם ולאנשים אחרים. ככל שנדע להעניק יותר ערך לאחרים, נקבל יותר. לכן אחד הדברים החשובים ביותר הוא להעלות את הערך שלנו, כי כשהערך שלנו עולה, קל לנו להעניק לאחרים מהשפע שיש לנו.

הדרך להעלות את הערך שלנו עוברת דרך התפתחות אישית, הרחבת התודעה והיכרות עם הסיפורים הפנימיים שלנו. ככל שנלמד, נשקיע בעצמו ונתפתח, כך נוכל להפוך את הסיפורים הפנימיים שלנו, לכאלו שיקדמו אותנו. כאשר הסיפור הפנימי שלנו משתנה, נוכל להעלות את הסטנדרטים שלנו, לתת כבוד לאחרים ולעצמנו. כדי לעשות את המעבר החשוב הזה להתמקדות בנתינה, העצה הטובה ביותר שלי אליכם היא זו: כל אדם ו/או מצב שאתם פוגשים, נסו להשאיר אותו במצב טוב יותר מכפי שהיה כשפגשתם אותו.

דוגמה טובה לכך היא מערכות יחסים. אתם רוצים להעביר אותם למצב טוב יותר? הנה טיפ חשוב: כל מה שאתם רוצים שיהיה לכם, תנו לצד השני. רוצים שבן או בת הזוג שלכם יקשיבו לכם? תתחילו להקשיב להם. רוצים שבן או בת הזוג שלכם יכבדו אתכם? תכבדו ותעריכו אותם.

תשיגו את מה שתרצו אם תוכלו לעזור לאחרים להשיג את מה שהם רוצים. זה נכון גם בעסקים וגם במערכות יחסים.

הגשר המחבר בין רווח, הפסד ונתינה הוא ברור וראוי שכולנו נכיר אותו ונצעד עליו: ככל שנעלה את הנתינה ואת היכולת האמיתית להביא ערך לאחרים, כך יגדלו הרווחים בחיינו ויקטנו ההפסדים.

הערה קטנה וחשובה בנוגע ל״הפסד״. לא כל הפסד הוא בהכרח רע. הפסד הוא בעצם תוצאה לא רצויה עבורנו ברגע מסוים. אם נדע ללמוד מההפסד, לקבל שיעור, לעשות תיקון תוך כדי תנועה ולהמשיך לחתור לתוצאה הרצויה עבורנו, ההפסד יהפוך לשלב חשוב בדרך להצלחה.

אנשים שנעצרים לאחר הפסד, לא מבינים או יודעים שאין אדם בעולם שהצליח ולא חווה קושי או התמודד עם אתגרים לא פשוטים. אין עסקים שאין להם אתגרים גדולים ואין ספורטאים שלא רצים לפעמים גם נגד הרוח. העיקרון הזה נמצא בהתאמה לחוק הקוטביות שאומר שבכל טוב יש רע, ובכל רע יש טוב. כלומר שגם בהפסד יש מקום ללמידה, לשיפור ולהתקדמות.

חוק חשוב נוסף הוא ההקרבה. לפי חוק זה, כל דבר שנרצה להשיג בעולם, נצטרך להיות מוכנים לשלם עבורו מחירים: לעשות ויתורים בטווח הקצר, למען רווחים גדולים בטווח הארוך.

זה מתאים למונח ״השקעה״ שמשתמשים בו בכלכלה, שפירושו: ויתור על משאבים בהווה, לטובת הגדלתם בעתיד. המשפט הזה נכון בכל תחום בחיים, ולא רק בכלכלה.

אסיים בסיפור: אבא מטייל עם ילדתו. הילדה שמחה ומקפצת. האבא אומר לילדה: ״תפסיקי לקפוץ, בסוף את תיפלי״. לאחר זמן קצר הילדה נופלת ומקבלת מכה ושפשוף הגון בברך.

האבא אומר לילדה בכעס: ״אמרתי לך שבסוף תיפלי, נכון? את רואה? את אף פעם לא מקשיבה״.

אולי אתם עכשיו מצקצקים בלשון, אך כך נוהגים רוב האנשים. מה יש בסיפור הזה – רווח, נתינה, או הפסד? יש כאן הפסד גדול, גם של האבא וגם של הילדה.

אנשים נוהגים כך כי המיקוד שלהם הוא כל הזמן בעצמם, במה הם צריכים. מנהיגים לעומת זאת, שואלים את עצמם תמיד – מה המצב צריך, לא מה אני צריך.

אם האבא היה ממוקד ברווח ובנתינה, הוא היה מחבק את בתו, מלטף את ראשה, נותן לה חיבוק אמיץ, אומר לה שהכול בסדר ותמיד בחיים אם היא תיפול, ״הראשון שאליו תבואי – זה אני! אני תמיד אהיה לצידך!״, ומוודא שהיא לא נפגעה ולא כואב לה. הוא לא היה צריך לעשות יותר כלום. היא הייתה מבינה בדיוק ולומדת את השיעור שלה.

שניהם היו יוצאים מורווחים ומנצחים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459