Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

הפרופ'מסטנפורד, והמכשיר ש"רושם"את המחשבה האנושית

$
0
0
הפיזיקה שמציע פרופ׳ טילר מדברת על חלקיקים המסוגלים לנוע מהר יותר מהאור ועל “אנרגיות מעודנות״ מסתוריות שאינן מושפעות מהכוחות המוכרים לנו  |  תמונה: Fotolia

הפיזיקה שמציע פרופ׳ טילר מדברת על חלקיקים המסוגלים לנוע מהר יותר מהאור ועל “אנרגיות מעודנות״ מסתוריות שאינן מושפעות מהכוחות המוכרים לנו | תמונה: Fotolia

פרופ׳ וויליאם טילר מאוניברסיטת סטנפורד פיתח מכשיר מיוחד שהוא קורא לו Intention Host Device (וIHD). המכשיר מאפשר לדבריו ״לרשום״ את הכוונה והמחשבה האנושית ואחר כך אפילו לשדר אותן למרחק של אלפי קילומטרים. נשמע הזוי? פרופ׳ טילר טוען שהצליח להוכיח בניסויים מדעיים שהמכשיר עובד, למשל כשקבוצת אנשים הצליחה לשנות את רמת החומציות (pH) של מים בכוח המחשבה בלבד, ואפילו לגרום לזבובים צעירים להיות אנרגטיים יותר, דבר שגרם להם להתפתח ולהתבגר מהר יותר.

זה נשמע כמו מדע עתידי. 


״בינתיים זה אפילו עדיין לא זה, אלא רק התחלה של מדע עתידי שכזה. יש עוד הרבה עבודה לעשות עד שנוכל להבין טוב יותר מה בעצם קורה שם במכשיר״.

טילר אמנם לא מבין עדיין כיצד בדיוק פועל המכשיר, אבל כבר הצליח להוכיח, באמצעות ארבעה ניסויים מדעיים, לדבריו, שהמחשבה והכוונה שלנו יכולים להשפיע על החומר, מסקנה שנמצאת בסתירה לתפיסה המדעית המקובלת מאז ימיו של דקארט.

איך הגיבו הקולגות שלך בסטנפורד למחקר הזה?


web_Bill-Photo״הם לא ממש שמחו לשמוע על זה. כשהתחלתי לספר על פרטי המחקר לאלה שכן היו פתוחים לשמוע, הם במהרה גלגלו עיניים ונראה היה שהם כמעט מאבדים את הכרתם בעוד רגע, כי זה מפר בצורה חמורה את מערכת האמונות שלהם, כך שזה מהווה עבורם אתגר גדול.

״הם חשבו שאני סוג של כופר והיו מעדיפים שאעבוד באוניברסיטה אחרת. פעם כעסתי על כל זה כי ציפיתי שאנשים שמכבדים את העבודה שאני עושה במדע האורתודוקסי לפחות יסתכלו על הדברים האלה בצורה רצינית. עם השנים הבנתי שזה לא כך. הם מעדיפים פשוט לקבור את כל זה כי זה גורם להם להרגיש לא נוח. זאת תגובה אנושית טיפוסית. האנשים באוניברסיטאות, שחוסמים את כל המחקר הזה, אינם אנשים רעים, הם פשוט תקועים. כך שעם השנים פשוט התגברתי על הכעסים שלי״.

שינוי כיוון

המסע של טילר (85) להמציא מכשיר שמסוגל לרשום את מחשבותינו ולשדר אותן התחיל כאשר כיהן כראש המחלקה למדעי החומר ולהנדסת חומרים באוניברסיטת סטנפורד.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459