פרופסור פיני הלפרן, מנהל חדר המיון בבית החולים איכילוב, נמצא בתחרות יומיומית מול ד"ר גוגל. הידע, המומחיות והניסיון שלו, מול כל המידע שחולים ובני משפחותיהם אוספים באינטרנט. ממש לאחרונה הגיע אליו לחדר מיון חולה במצב אנוש.

פרופ׳ פיני הלפרין
הוא המליץ להכניס אותו באופן מידי לחדר ניתוח כדי להציל את חייו. בזמן שהרופאים נלחמו על כל מאית שנייה, כי כל רגע היה קריטי, הגיע בן משפחה של החולה בריצה מטורפת, עם האייפון ביד, וצעק לרופאים שהוא מצא מידע שיציל את חייו. כך לפחות הוא חשב. בעוד הוא מנסה לענות לבן המשפחה, נקרא פרופסור הלפרן בדחיפות לטפל בחייל פצוע במצב קריטי, עם סוג דם נדיר. במיון נשארו רק שתי מנות דם מהסוג הזה כדי שהחייל יעבור את הלילה בחיים. בעוד הרופאים מכינים את עירוי הדם, נכנס, איש שב"כ, עם פעיל חמאס פצוע קריטי, שחייב להיכנס לניתוח, ויש לו בדיוק אותו סוג דם כמו לחייל.
זה רק על קצה המזלג. פרופ׳ הלפרן ניצב כל יום בפני דילמות מורכבות וקשות. ״פרופ׳ גוגל״ לא תמיד עוזר לו. הרבה פעמים הוא אפילו שם לו רגל.
״הגיע אלינו בחור צעיר שהיה לו כאב ראש עז מאוד״, מספר פרופ׳ הלפרין. ״הוא הלך לגוגל, וגוגל ׳אמר׳ שאם הכאב בצד אחד של הראש, ואם יש הפרעות ראיה באותו צד, אז זה קרוב לוודאי מיגרנה – מה שבדרך כלל נכון. לכן הוא החליט לא ללכת למיון״.

אירוע קודם בסדרת For a Change
אבל כאב הראש הלך וגבר, וכעבור 24 שעות החליט הבחור להגיע לחדר המיון בכל זאת. ״מה ש׳גוגל׳ לא ׳שאל׳ אותו, היה ׳האם זה הופיע בבת אחת כמו פטיש בראש?׳. זה הסימן האופייני לדימום מוח תת עכבישי, שהחולה סבל ממנו״.
הבחור הצעיר הגיע לחדר המיון באיחור, מה שהקשה על הטיפול בו, וסיכן את חייו. ״אם הוא היה מדמם דימום שני, הוא כבר היה מת״, אומר הלפרן.
במקרים רבים הלפרין וצוותו מוצאים את עצמם בעימותים עם חולים ועם בני משפחותיהם. לעתים עימותים קשים.
הלפרין יספר בכנס Med for a Change של אפוק טיימס על הדילמות ועל האופן שבו הוא מתמודד איתן, וגם יסביר איך אנחנו יכולים להתמודד עם הצפת המידע הרפואי באינטרנט בעידן הווב, ואיך להיעזר במידע ולא להיפגע ממנו.
אירוע Med for a Change מיועד לאנשים שרוצים להרחיב את המחשבה, להיות חלק מהשינוי, להבין לעומק את התהליכים, ולהיות פורצי דרך בתחומם.
הנחה למקדימים להירשם –
במקום 647 ש"ח לכרטיס, רק 325 ש"ח
קוד הנחה לקוראי אפוק טיימס: EPOCH – שריינו את מקומכם