
תמונה: Sabel Blanco/pexels
סין היא ארץ מופלאה, המזמנת חוויה מעניינת ושונה עבור כל מי שמטייל בה. בין אם תצאו במסגרת טיול מאורגן לסין ובין אם בטיול עצמאי – מהר מאוד תיעטפו בנופים נדירים, באתרים שמספרים סיפורים היסטוריים מרתקים ובתרבות ייחודית שאין לה אח ורע. בכתבה שלפניכם הכנו לכם מעין טריילר, שיעשה לכם חשק אדיר לארוז, להכניס שיחון סיני למזוודה, ולנחות במקום הנכון.
הצצה לאתרים היסטוריים מיוחדים
סין של ימינו היא ללא ספק מעצמה, אך גם סין של פעם הייתה ארץ גדולה וחזקה בשליטתן של שושלות מפוארות, שהותירו מאחוריהן אתרים יפהפיים. האתרים השונים טומנים בחובם סיפורים מיוחדים מההיסטוריה הסינית. קבלו את השלישייה המובילה.
החומה הסינית – מעבר להיותה אתר גאווה לאומית לעם הסיני, החומה הסינית היא מפעל ארכיטקטוני חסר תקדים בהיסטוריה האנושית. כל אבן מאבניו של פלא התבל הזה הינו פיסה מההיסטוריה ומהתרבות הסינית. מדובר במבנה הארוך ביותר בעולם שנבנה בידי בני אדם. החומה משתרעת לאורך כ-8,900 ק”מ וחוצה בדרכה 5 מחוזות במדינה. כאורכה כך גם אורך ההיסטוריה שלה. היא הוקמה בשנת 206 לפני הספירה על ידי הקיסר הראשון של סין, צ’ין שי חואנג די, ובנייתה נמשכה כעשור שלם. החומה נועדה להגן על המחוזות ועל החקלאות המקומית מפני נוודים ושודדים שהיו פושטים על האזור. לאורך שלטונן של השושלות ההיסטוריות, החומה עברה אינספור תהפוכות – נהרסה ונבנתה, נפגעה ושופצה ללא הרף. כיום החומה נחשבת לנכס לאומי ותרבותי ולמוקד אשר ממגנט אליו תיירים מכל רחבי העולם.
ארמון הקיץ בבייג’ינג – הארמון העצום והמפואר שימש כאחד מבתי הקיץ אליו היו מגיעים קיסרי סין ומשפחותיהם בצאתם לנפוש מהחום השורר בעיר האסורה. הארמון כולל מבנים מרהיבים השוכנים לצד אגם גדול, וגניו מהווים סמל מופת לגינון הסיני. בנייתו החלה בשנת 1750 לספירה על ידי קיסר שושלת צ’ינג. במשך שנים רבות שימש למפגשים מדיניים והיה סגור בפני הציבור הרחב. עם ירידת כוחה של שושלת צ’ינג באמצע המאה ה-19, הארמון סבל מהזנחה, וב-1860 עם תום מלחמת האופיום הוא נבזז ונשרף ע”י הצבא הצרפתי והבריטי, ויצירות אמנות היסטוריות יקרות ערך ירדו לטמיון. הארמון שופץ והורחב לקראת סוף המאה ה-19, נבזז ונהרס בחלקו שוב, עד שנפתח למבקרים ואף הפך לפארק עירוני בתחילת המאה שעברה. כיום מדובר במלך הפארקים של בייג’ינג.
מאוזוליאום קיסר צ’ין הראשון בשיאן – אין ספק שמבנה הקבורה הזה וחיילי הטרקוטה השומרים עליו, מהווה סיבה מרכזית לביקור בעיר שיאן. קברו של צי’ן שי חואנג, קיסר סין הראשון ומייסד שושלת צ’ין נחשב כיום לאחד האתרים הארכיאולוגיים הגדולים בתבל. בניית המאוזוליאום החלה כבר כשהקיסר עלה לכס המלוכה. על פי עדויות היסטוריות, הקבר היה קודש קודשים של ממש, הכיל ארמונות וביתנים מפוארים ושפע אוצרות שאמורים היו ללוות את הקיסר אל חיי נצח. בשנת 1974 הקבר התת קרקעי נחשף במקרה על ידי איכרים שחפרו באר, וכך התגלו גם אלפי חיילי טרקוטה וכ-10,000 כלי נשק. בהמשך התגלו שני קברים נוספים. חשיפת האתר עדיין לא הסתיימה, ולארכיאולוגים נכונו עוד תגליות רבות.
תצפית בזק על נופיה השונים של סין
סין מפגישה את המטיילים עם נופים מיוחדים השמורים רק לה. קצרה היריעה מלהכיל כאן את כולם, אך לבטח תסכימו שהמדגם המייצג המובא להלן מעורר סקרנות רבה וחשק גדול לגמוע עוד ועוד מפלאיה של סין.
טרסות האורז של יואניאנג – טרסות האורז המדהימות הללו הן פלא טבע שנוצר בידי בני אדם לפני כאלף שנים. הצורך בטרסות לגידול של אורז, ירקות ודגנים נולד באזורים ההרריים של סין שסבלו מחוסר באדמה מישורית שנוחה לעיבוד. הטרסות המרהיבות שנמצאות בגובה כ-1,200 מטרים מעל פני הים, נפרשות לאורך רכסי הרים שלמים ומאות קילומטרים.
הגבעות הציוריות של גווילין – הגבעות של גווילין הן אטרקציה המושכת אליה תיירים רבים. הרבה קריאות התפעלות נשמעות לעבר הגבעות הזקופות שנראות כעמודים תלולים המיתמרים מהקרקע או מתוך הנהרות. חלק מהגבעות מיוערות בצפיפות וחלקן חשופות, אך כולן שובות את העין. גבעת חדק הפיל שכשמה כן היא, נראית כמו פיל שטובל את חדקו בנהר, הפכה לסמל המפורסם ביותר של גווילין.
שמורת הפנדות בסצ’ואן– כ-400 פנדות ענק (30% מכלל זן הפנדות הספציפי הזה בעולם) מתגוררות בשמורה המדהימה שהוקמה בסצ’ואן במטרה להציל את הזן הנדיר ולשמור עליו. השמורה עצמה עצומה בגודלה (9,425 קמ”ר) ומכילה נופים יפהפיים – הרים, פסגות משוננות, עמקים רחבי ידיים, קרחוני ענק ושפע נחלים זורמים. בשמורה ממוקם מרכז רבייה לפנדות הענק.
החוף האדום של פנג’ין – בחוף הייחודי הזה אפשר לפגוש תופעת טבע נדירה. מדי סתיו כל החוף נצבע באדום. המקור לצבע העז הינו עשב ים שצומח באזור זה בלבד. בקיץ הוא ירוק ובסתיו הוא מאדים והופך לאטרקציה שעושה שמח בעיניים. החוף הוא סוג של מערכת אקולוגית ומשמש כאזור מחיה למאות מיני חיות בר וציפורים.
אם עדיין לא ארזתם את השיחון, תוכלו לבדוק איך אומרים בסינית: כבר באים?