במסגרת תפקידי האחרון במטה נייקי ניהלתי את המחלקה לשיפור ביצועים של ספורטאי צמרת. אני זוכר שלעתים קרובות שאלנו את עצמנו: האם בכלל ניתן לתרום להם משהו? הרי מדובר באלופים אולימפיים, כוכבי NBA, אגדות טניס. אבל אז תמיד נזכרנו בדוגמאות כמו ג׳ורדן, פלה ואחרים. מה שאפיין אותם יותר מכל הוא ההכרה שכל אחד, גם אם הוא אלוף, יכול וצריך להישאר רעב לשיפור עצמי. למשל, זכור לי ביקור של אחד משחקני ההוקי קרח הטובים ביותר בעולם. כחלק מהפרוטוקול הוא ביצע בדיקה של יכולות קוגניטיביות – יכולת קבלת החלטות מהירות על ידי זיהוי מהיר, עיבוד נתונים, ותגובה מהירה. כשהראיתי לו את פרופיל התוצאות התמקדתי בחוזקות. לאחר דקה של הקשבה מנומסת, הוא התבונן בי במבט זועף ואמר: ״לא מעניין אותי במה אני טוב, ספר לי במה אני יכול להשתפר…״
במשך השנים ניסיתי להבין: האם קיים מכנה משותף לשיפור אצל ספורטאים כאלה? ואם כן, מהו? האם קיימים עקרונות מנחים שיכולים לעזור לכולנו לשאוף ולמצוא את הדרך הנכונה לשיפור עצמי? כדי לענות על שאלה זו שוחחתי במהלך קריירה של 14 שנים בנייקי עם עשרות מטובי המאמנים והספורטאים בעולם. ההארה הראשונה הגיעה מארסן ונגר, המאמן מאז 1996 את ארסנל (מובילת הליגה האנגלית בעת כתיבת שורות אלו). הוא אמר לי: ״what you see makes you win".
חשבתי המון על המשפט הזה, מה הוא בעצם אומר? הרי מה שאנו רואים תלוי בראש ובראשונה בלאן אנחנו מסתכלים. ולאחר שבחרנו לאן להפנות את המבט, העין יכולה להבחין בפרטים שונים. זאת אומרת, על פי משפט זה הבחירה הראשונה שהיא שלנו – לאן להסתכל – תשפיע במידה רבה על הסיכוי שלנו לנצח. המשכתי במסע השאלות והראיונות והתעניינתי אצל כל אחד ואחת מהספורטאים והספורטאיות איתם עבדתי – מהו היתרון התחרותי שלהם בשדה הספורט. קיבלתי תשובות רבות ומגוונות כמו ההשקעה באימונים, טכניקה ייחודית, יכולת קבלת החלטות מהירה בזמן אמת, או שיתוף הפעולה עם חבר לקו ההגנה או ההתקפה.
ניסיתי למצוא מכנה משותף לכל התשובות הללו. מה מייחד את כולם? באף אחד מהמקרים לא נתקלתי בתשובה בסגנון: ״אני מנסה להיות כמו״, או ״אני מנסה לחכות את״. תמיד התשובה הגיעה מתוך הסתכלות פנימה – מה אני יכול לשפר. הספורטאים המצטיינים האלה מתמקדים ביכולות האישיות שלהם ולא במתחרים. זה מה שמקפיץ אותם שלב בהתפתחות המשחק, ומשפר את היכולת האישית שלהם לאסוף נתונים מהשטח ולפתח תובנות שישפיעו על המשחק באופן דרמטי. הדבר בא לידי ביטוי ביכולת לחזות את המשחק מתוך סקרנות טבעית ללמוד על המשחק של המתחרה, אך לא להתחכות אחריו, וחשוב מכל, להשתמש בתובנות הללו לצורך שיפור יכולותיהם האישיות.
במשחקי הכדור, הנטייה הטבעית של המשתתף היא להתמקד כל הזמן בכדור, למרות שבמצבים רבים יש צורך להתבונן בנקודות אחרות. שאלתי פעם חלוץ כדורגל אגדי לאן הוא מסתכל לפני הבעיטה לשער, והוא אמר לי: ״על הקווים על המגרש״, באזור אליו הוא רץ לקבל את הכדור לפני בעיטה. כששאלתי מדוע, הוא הסביר שכך הוא יכול לשער טוב יותר היכן יתמקם השוער, ולהחליט לאן לבעוט עוד לפני שהכדור הגיע אליו. גם בדוגמא זו, המבט הוא קדימה, אל המקום בו ניתן למצוא את התובנות להצלחה. המסקנה שלי היא שספורטאי על שואפים לשיפור עצמי מתמיד המתחיל בהסתכלות פנימה.
כמו ספורטאים, גם מאמנים מחפשים כל העת את היתרון התחרותי. משיחות רבות עם מאמנים פורצי דרך זיהיתי מכנה משותף מעניין. הנטייה להתמקד בשאלות ולא בחיכוי. שאלות כמו: מה משתנה בענף הספורט בו הם עוסקים, כיצד משתנה שדה המשחק, כיצד משתנים הנתונים הסטטיסטיים, במה יכול המדע לעזור, כמה זמן אורך מהלך ממוצע וכדומה. כל השאלות הללו מלמדות על חיפוש תובנות חדשות שתאפשרנה לשפר תיאום ותזמון בתוך הקבוצה. אפשר לסכם זאת במשפט אחד: מאמני על פורצי דרך מתמקדים בתובנות ולא במתחרים.
למדתי ששינוי מתחיל מהסתכלות פנימה ומאיסוף תובנות שהעולם החיצוני מציע. ברמה האישית, לכולנו יש רשימה של שטחים בהם אנו יכולים להשתפר (אם לא, יתכן שנוכל לקבל עזרה בהכנת רשימה כזו מהבוס או מבן או בת הזוג). ברמת הארגון, רבים הם האירגונים שהמוטיבציה לשיפור נובעת אצלם מהרצון לחקות את המתחרים, כשבעצם השינוי האמיתי צריך להתחיל באיסוף תובנות.
במחלקת הכדורגל של נייקי נדרשנו לקבל החלטה בסוף שנות התשעים. התובנות שהגענו אליהן מתוך מחקר היו שהמשחק הולך ונעשה מהיר יותר. במקום ללכת בעקבות המתחרות שלנו, החלטנו ללכת בעקבות התובנות שלנו. בניגוד למתחרות, החלטנות להתמקד בפיתוח פתרונות לשיפור המהירות. ההחלטה הזאת הייתה גורם מכריע בצמיחה של המחלקה מ-40 מיליון דולר ב-1994 לכ-2 מיליארד ב-2012.
עם הרצון והצורך לשיפור עצמי, הבחירה הראשונה היא שלנו, הבחירה לאן להסתכל. שם מתחיל התהליך האמיתי, שם הסיכוי האמיתי להצלחה. בהצלחה!
ד״ר ארז מורג, בן 49, מומחה לשיפור יכולות קוגניטיביות של ספורטאים ולפיתוח תהליכי חדשנות בארגונים. מרצה מטעם מרכז המרצים לישראל
www.hamartzim.co.il
לקבלת גיליון במתנה לחץ כאן