Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

הלוחם הישראלי
 שצד את ציידי הפילים באפריקה

$
0
0

אנחנו נמצאים רגע לפני שלא יהיו יותר פילים! אני לא יודע מה זה יעשה לטבע ולשרשרת המזון

בינואר 2012 יצאה חוליית חיסול לכיוון קמרון ונכנסה בלי שאף אחד הבחין בה לפארק הלאומי בובה-נג׳ידה – ג׳ונגל סבוך שהוא ביתם של פילים וג׳ירפות, קופים ותנינים. כ-50 ציידים, רכובים על סוסים ומצוידים ברובי קלצ׳ניקוב, מרגמות ותתי-מקלע, הגיעו לקרחת הג׳ונגל והסתתרו בין הצמחייה.

עבור הפילים בפארק זה היה עוד יום טיפוסי. הם הסתובבו בשטח הבוצי שבאותה קרחת הג׳ונגל ושיחקו. משפחות-משפחות הגיעו לשם. עשרות פילים. חלקם תחבו את החדק באדמה וחיפשו מים. הקטנטנים, פילונים שרק נולדו, תפסו תנומה על האדמה לצד ההורים. פילים אחרים שמחו לפגוש בני משפחה שלא ראו זמן מה.

אבל אז פילח את האוויר קול ירייה. פיל אחד נפל על האדמה. אחת משיטות הצייד היא לפגוע קודם כל בפילונים, בגורים, כך שהפילים הבוגרים יתאספו סביבם ולא יברחו.

הציידים עברו בשלב הבא למטח יריות. הפילים שחטפו כדור בראשם נפלו מיד לרצפה. אלה שספגו פגיעות בחלקים אחרים בגוף הצליחו לרדת לכריעה. הם עדיין היו בחיים כשראו איך מגיחים מבין השיחים אנשים עם רובי קלצ׳ניקוב ומצ׳טות חדות וחותכים להם את הפנים. בעודם כורעים, נחתכו להם החדקים ונעקרו בכוח החיטים, אותן שיני שנהב חדות ויקרות. ולבסוף הציידים חתכו פיסות עור עגולות מאוזני הגוויות, ולקחו אותן כמנהג ״המנצחים״.

אחד המקומיים שגר בבקתה בפארק שמע את היריות והזעיק את הרשויות. אבל עד שאלה הגיעו הציידים אספו את הרובים, את תתי המקלע והתחמושת הרבה ונעו על גבי סוסים לאזור אחר בג׳ונגל. כוחות צבא גדולים רדפו אחריהם והחל קרב יריות. אבל רק אחרי שלושה חודשים הצליחו להדוף אותם. בזמן הזה הספיקו הציידים לחסל 650 פילים.

כשהציידים עזבו את קמרון הם התפצלו לקבוצות קטנות. לפי הערכות כארבעה מהם פנו צפונה, לכיוון המדינה השכנה צ׳אד, והרגו שם תשעה פילים נוספים.

לאף אחד לא ברור לאן הגיע בסופו של דבר השנהב. אולם מחקרים שנערכו בשנים האחרונות משרטטים מפה שעל פי המסלול שלה נודד השנהב במרבית המקרים: אחרי שהוא מועמס על מכולה באחד הנמלים שלאורך החופים הוא מפליג לאחת מערי המעבר: בדרך כלל הונג קונג, וייטנאם, הפיליפנים או מלזיה, כדי לטשטש את היעד הסופי שלו. משם המכולות נשלחות בדרך כלל למדינה עם הביקוש הגדול ביותר בעולם לשנהב: סין.

תמונה: Philippe Lopez/AFP/Getty Images

תמונה: Philippe Lopez/AFP/Getty Images

סין כמובן אינה המדינה היחידה בעולם שהשנהב מגיעה אליה, אולם מעמד הביניים הגדל שלה הוא האחראי העיקרי לעלייה האדירה בביקוש לשנהב. הסינים רוכשים יותר ויותר שנהב, החל מקישוטי שנהב מעוצבים לבית, מחזיקי סיגריות משנהב, פילים קטנטנים עשויים שנהב, ועד מקלות צ׳ופסטיק משנהב. שנהב לא משמש רק לקישוט. בסין עדיין מאמינים שלאבקה המיוצרת משנהב של פיל או מקרן קרנף יש סגולות ריפוי וחשיבות תרבותית גדולה.

מסיבות אלו נטבחים בכל שנה 40-30 אלף פילים, או פיל אחד בכל 15 דקות. מחקרים מראים שאוכלוסיית הפילים באפריקה הצטמצמה ביותר מ-60 אחוז בעשור האחרון. ״הכחדה״ היא המילה המתאימה לתאר את מה שארע לפילים ביבשת הגדולה.

תמונה: Dan Kitwood/Getty Images

תמונה: Dan Kitwood/Getty Images

כך גם הוכפל ואפילו שולש בשנים האחרונות מחירו של פאונד שנהב בסין, שעשוי לעלות כיום כ-3,000 דולר. שני שיני שנהב מחודדות יכולות לעלות כבר כ-200 אלף דולר. לציידים משלמים כמובן פחות, רק כ-200 דולר לפאונד. אבל עבור ארגוני פשע באפריקה מוכת העוני זו עדיין עסקה משתלמת מאוד. גם עבור ארגוני טרור כמו אַ-שַּׁבַּאבּ שמסונף לאל-קאעידה, ו״צבא ההתנגדות של האל״ (LRA) בהובלתו של המבוקש ג׳וזף קוני, שלטענתו עושה את דברו של האל כשהוא חוטף, רוצח, מענה ואונס אלפי אנשים ביבשת, ביניהם ילדים רבים שגייס כלוחמים בצבא שלו.

כשניר קלרון, לוחם יוצא יחידת ״שלדג״ שהשתתף במבצעים מורכבים רבים בלבנון הגיע לאזור הטבח בקמרון, כבר לא נשארו באזור פילים. ״לא פיל ולא חצי פיל, פשוט היה פארק מת״, הוא אומר בראיון לאפוק טיימס.

הפוסט הלוחם הישראלי
 שצד את ציידי הפילים באפריקה הופיע ראשון באפוק טיימס ישראל


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459