מתי התחלת להתעסק בדברים כמו ״משמעות החיי ו״ייעוד״?
״התחלתי לחשוב על הנושאים של תכלית גבוהה יותר, או ייעוד, כשהייתי בן חמש או שש. שאלתי שאלות עמוקות, וגיליתי שלמבוגרים לא היה מושג מה הם עושים ולמה הם עושים את זה. אתה יודע, ילדים קטנים שואלים ׳למה למה׳, גם אני עשיתי את זה, אבל אף פעם לא הייתי מרוצה מהתשובות שנתנו לי. הרגשתי ש׳אתם המבוגרים – אין לכם מושג מה אתם עושים!׳״
אני מניח שבגיל שש עוד לא עשית יותר מדי עם התובנה הזו והמשכת במסלול חיים רגיל.
״נכון, זה המשיך כך עד גיל 21 כשהבנתי שהשגתי כל מטרה שהצבתי לעצמי. אחרי ששירתתי בחיל הים כמדריך ואחר כך התקבלתי ל-MIT, נגמרו לי המטרות בחיים. הבנתי שאין לי דרך לבחור מטרות טובות עבור עצמי, ולא ידעתי למה אני עושה דברים. זה הכניס אותי לדיכאון.
״אז פשוט המשכתי בלימודים, וידעתי שאם אלמד את זה לפחות אהנה. לאחר מכן שלחתי קורות חיים לכל מקום אפשרי. כך מצאתי את עצמי ב-Oracle (אורקל), מלמד תוכנה, ובהדרגה מתקדם מעלה בתפקידים״.
יש דבר אחד שכולם מסכימים איתו: כשאני אומר שלישראל יש ייעוד שהיא לא מגשימה, כולם מהנהנים ולא מאתגרים אותי איך אני יודע את זה. הם פשוט מהנהנים
ואז הגיעו מחשבות על זה שאתה לא עושה את מה שאתה אמור לעשות.
״בתוך כמה שנים התקדמתי לתפקיד שהיה שתי דרגות מתחת למנכ״ל אורקל. אבל אז הסתכלתי על הבוס שלי – והוא לא נראה מאושר. הוא היה לחוץ תמיד, מתרוצץ במעגלים. ואז הבנתי – להגיע לדרג הבא, דרגה אחת מתחת למנכ״ל, לא יעשה אותי מאושר יותר. אהיה אומלל אם אגיע לשם, אז מדוע שארצה את התפקיד הזה?

״רק לספק את הצרכים של הקיבוץ זה לא מניע חזק מספיק. פעם, לקיבוצים היה תפקיד חשוב בהקמת מדינת ישראל.״ | צילום: יגאל אשוח (ארכיון יד טבנקין)
״מגיל צעיר מלמדים אותנו שאנחנו צריכים להתקדם מעלה, לשאוף ליותר, ושזה יביא לנו סיפוק ואושר. זאת גם הייתה המטרה שלי בחיים. אבל אז הבנתי שאם התקדמות בדרגים לא תעשה אותי מאושר יותר, אז אני חוזר לאותה בעיה – לא ידעתי למה אני עושה את מה שאני עושה. אז הפסקתי לנסות להתקדם״.
הפוסט טים קלי: ״הייעוד שלי הוא לעזור לישראל למצוא את הייעוד שלה״ הופיע ראשון באפוק טיימס ישראל