נכנסים אל הדירה בין המטבח למדרגות. החלק שמתחת למדרגות הוא שטח אחסון לתיקים, נעליים, מעילים וכל מה שנדרש. מאחורי המדרגות ישנה משרבייה ומאחוריה פינת עבודה קטנה, חדר רחצה משפחתי וממ״ד שיכול לשמש כחדר ילדים או כחדר עבודה.
המטבח מכיל הכול בצורה קומפקטית: ארונות זכוכית, מזווה בצד שמאל. הכול נבנה על ידי נגר בתפיסה מינימליסטית. המעצב בחר להמעיט בפרטים כדי לשמור על בסיס נקי שיוצר סדר מבלי להיות סטרילי. האזור שנמצא בחלק הפנימי של האי הוא סוג של פורמייקה כהה שמדגישה קלילות ויוצרת תחושה של רחיפה.
מתחת לאי נמצאת קובייה שעליה מונחים ספרים – היא נמצאת במרחק יד מהסלון ויוצרת נקודת חיבור עם היושבים בו. הכיסאות בר הם מ״פיקאפ״. התאורה חזקה כדי לפצות על התקרה הנמוכה באזור הזה של הדירה.
הלקוח הדמיוני בדירה, נע בעיני רוחו של המעצב בין בחור שרוצה בדירה משלו לפני שהוא מקים משפחה, מתגורר לא רחוק מהים ונהנה מחוויית האורבניות, לבין זוג צעיר עם ילד. המחשבה על הלקוח הפוטנציאלי הובילה לבניית גלריה של יחידת הורים בבית והתוותה את הקו לעיצוב צעיר אבל עם שיק יוקרתי. מאחר שהלקוח לא ידוע, המעצב בחר בעיקר בסגנון מודרני קלאסי: עץ לבן וזכוכית.
הספה בסלון (״ארזים״) מורכבת משלושה מקומות ישיבה והדום. אם באים אורחים, מרווחים בין מקומות הישיבה וכך יוצרים מקום נוסף לישיבה. הבד של הספה הוא מחומר סינתטי וניתן להסרה. השולחן קפה גם הוא מ״פיקאפ״. הוא שומר על אותה שפה קווית של כיסאות הבר. השטיח מ״צמר״ שטיחים. השלבים של התריסים והצבעים שלהם באים לידי ביטוי גם במשרבייה.
הסטיילינג בפינת האוכל (ID design) הוא אזכור לתל-אביב של פעם: רהיטים של שנות ה-40. הכיסאות והשולחן עשויים מעבודת יד בעץ שלדברי המעצב יוצרים אסוציאציה של חטיבת עצים ועבודה גברית. גוף התאורה מעל לשולחן האוכל פשוט מאוד וקלאסי (״קמחי״).
הספרייה (נגר) הייחודית מדגישה בצורתה את התנועה החוצה אל המרפסת. היא מצטמצמת בסופה ולכן היה ברור למעצב ששולחן האוכל חייב להיות עגול, כאילו הוא איזו כיכר שמובילה אותנו החוצה.
הסביבה והאור החודר לחדר משתקפים בשולחן השקוף ויוצרים תחושה של חלל גדול יותר ממה שהוא באמת. הווילונות שיורדים מתקרה בגובה של ארבעה מטרים נותנים הוד והדר ותיאטרליות מסוימת לחלל. כשהם סגורים הם נותנים תחושה של עומק.
המעצב בחר לעצב את חדר השינה השקוף בהתאם לאופן שראה את הבית: פתוח, צעיר וליברלי. עם זאת, אפשר ליצור הפרדה בין החללים עם הווילונות שמפרידים בין החללים ויזואלית ואקוסטית. גב המיטה בחדר השינה מרופדת כדי ליצור תחושה של מיטה מפנקת. מאחר והמקום אינו גדול ישנן שידות צד (״אורבניק״), שולחן נייד, וארון נפתח.
האמבטיה מרוצפת בפסיפס מאבן טבעית. החדר צבוע בגוונים יחסית כהים. הכיור עומד באופן שמאפשר לראות את האדם שלמטה. מאחור נמצאת אמבטיה שהיא ״פרי סטנדינג״. המעצב הקפיד שלא ניתן יהיה לראות את האסלה מהסלון.
יש ארון שזז על מסילות בחלק האחורי והוא בעצם מעין דלת סתרים. הדלת מובילה לחלל, הנמצא מעל הממ״ד שאינו מאפשר עמידה, אך משמש לאחסון או מקום למחבואים לילדים.
הפוסט בחור דמיוני בדירה בשנקין הופיע ראשון באפוק טיימס ישראל