האם נמצא שיקוי חיי הנצח?
מדענים רוסים פענחו את הצופן הגנטי של חיידק שנמצא משגשג בשכבות אדמה קפואות מלפני כשלושה מיליון שנים וחצי. כעת הם מנסים לגלות את הגנים המעניקים לו את אריכות החיים יוצאת הדופן הזאת, ואת החלבונים המגנים על הגנים מנזק ומהרס, כפי שדווח בעיתון The Siberian Times.
באותו זמן הם חוקרים גם את ההשפעה החיובית שיש לחיידק על תאי דם של בני אדם, של זבובי פירות, של עכברים ושל יבולים חקלאיים. “בניסויים הרבים שעשינו על עכברים ועל זבובי פירות, ראינו השפעה ניכרת של החיידק על הפריון ועל אריכות החיים שלהם, אבל אנחנו עדיין לא יודעים איך זה עובד״, אמר ד״ר אנטולי ברוצ׳קוב מאוניברסיטת מוסקבה.
חוקר אחר, האפידמולוג ד״ר ויקטור צ׳רנייבסקי, אמר: “החיידקים מייצרים חומר ביולוגי שמפעיל את המערכת החיסונית של בעלי חיים וגורם לעכברים זקנים לא רק לרקוד אלא גם להתרבות. אם יתנו את אותו חומר לבני אדם, זה עשוי להביא לשיפור רציני בבריאות, ולהוביל לתגלית של ‘שיקוי חיי הנצח׳״.
החיידק נמצא לראשונה בהר מאמות׳ (Mamoth) שבסיביר, וחיידקים דומים נמצאו גם בשיירי מוח של ממותה צמרית מזן נכחד, שהשתמרו בשכבות אדמה קפואות קדומות.
התולעים יפתרו את בעיית הזיהום
בכל שנה נזרקים מיליוני טונות של פלסטיק לזבל. רק אחוז קטן מהם ממוחזר, והשאר מהווה זיהום סביבתי, ופוגע במים ובבעלי החיים. באוניברסיטת סטנפורד גילו שתולעי קמח יכולות להתקיים על דיאטה של קלקר וצורות אחרות של פוליסטירן. במחקר שהתפרסם במגזין Environmental Science and Technology ו (2015), אומרים החוקרים שאם נבין איך הקלקר מתפרק במעיים של התולעים, נוכל אולי לגלות איך להתמודד עם פסולת של קלקר שכוללת מיכלים לנוזלים, בידוד לאריזות שדורשות קשיחות, בידוד תרמי, כוסות ועוד.
עד כה קלקר נחשב לחומר שאינו מתכלה, ולכן בעייתי במיוחד לסביבה. החוקרים טוענים שהתולעים שניזונו מקלקר היו בריאות כמו אלו שהתקיימו על דיאטה רגילה, ונראה שהצואה שלהן בטוחה לשימוש כזבל בחקלאות. החוקרים מתכוונים להמשיך ולחקור האם תולעי קמח או תולעים אחרות יכולות לפרק גם חומרים פלסטיים נוספים כמו פוליפרופילן המשמש במוצרי טקסטיל, ברכיבי מכוניות ועוד, או פלסטיק המופק מתירס.
הפוסט מדע ומעבר: שיקוי חיי הנצח, התולעים שיפתרו את בעיות העולם, ושדה האנרגיה שמסביב לגוף הופיע ראשון באפוק טיימס ישראל