Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

מה הסיפור שלך?

$
0
0

היכנסו ללינק כדי לשלוח את הסיפור שלכם: bit.ly/et-chance

כולנו כותבים, בין אם אנו מודים בכך או לא. כל אחד כותב את סיפור חייו, וכל בני האדם הם ״מספרי סיפורים״ מלידה. סוד הצלחתם של סיפורים הוא עתיק יומין ונצחי – סיפור טוב יודע להתגנב לתוך מוחנו ולשבות את ליבנו. הסיפור הנכון, בזמן הנכון, הוא מתנה שיכולה לעורר מחשבות, וגם כוח ואומץ לשנות את עצמנו ואת חיינו.

מנהלים מבינים כיום שהם צריכים ללמוד איך ״לספר סיפורים״ כדי לשפר את יכולת השכנוע שלהם; הסיפורים הטובים הם אלה שבנו את אימפריית הסרטים של הוליווד, את וול סטריט, וגם את מדינת ישראל כ״סטרטאפ ניישן״. כי סיפור טוב משכנע אנשים להשקיע, יותר טוב מכל אקסל של מספרים, במיוחד אם מוצמד לו אפקט ״ההפי אנד״ המיוחל.

ומכאן הבחירה להשתמש בז׳אנר הסיפור כדי להעביר כלים ל״ניהול סיכויים״. אחת המטרות שהצבנו למדור היא לחדד מצבים שונים, אישיים ועסקיים, וללמוד מתוכם על ניהול הסיכויים של מספר הסיפור, דרך צמתי קבלת החלטות ואופן ההתנהלות שלו בתוכם.

אבל מה זה בכלל ״ניהול סיכויים״? ניהול סיכויים עוסק באופטימיזציה של מצבים. זוהי מתודולוגיה שדרכה מזהים תהליכים ומצבים שאנו עוברים בזמן אמת, ומייצרים מהם אפשרויות ואבני דרך להמשך. אבנים שאם נלך בהן יובילו אותנו בסופו של דבר להצלחה. אבל זה לא פשוט כל כך. לעתים זה דורש מאיתנו לסגל חשיבה מסוג חדש, להמציא דרך חדשה שאיש לא צעד בה קודם או אפילו לזהות את הפתרון שכבר קיים.

לכולנו יש סיפורים שנולדנו לתוכם וחשוב לספר הלאה. הם מעניקים כוח, ידע, משמעות ועוצמה, לא רק לאחרים, אלא גם לנו, מספרי הסיפורים. ״כשנתבקשתי לכתוב, התיישבתי מול המראה לכמה ימים. זה היה לי קשה מאוד – נאלצתי לסדר את המעשים שלי ולבחון את חיי. אני חייב לסיפור שלי הרבה״, שיתף אחד הכותבים במדור.

מישהו אחר שיתף: ״תהליך הכתיבה הפך את השתלשלות האירועים של חיי ל׳סיפור׳ שיש בו זרימה והיגיון. המבנה עזר לי לדייק ולזהות נקודות מפתח שהובילו לשינוי ולהתנעה״.

אלו סיפורים יכולים להופיע כאן במדור? סיפורים של פריצת דרך, משבר ויציאה ממשבר, נקודות זמן בהן התרחש אירוע מכונן, חיובי או שלילי, והפעולות והתחושות שהתלוו אליו. אלו יכולים להיות סיפורים של זינוק בקריירה או תפנית משמעותית, שינוי רדיקלי שעברנו, סיפור ייחודי על מציאת בן/בת הזוג שלנו, סיפורים על אג׳נדה חשובה, עמותה משפיעה בהיקף רחב, סיפורים אישיים מרגשים על מציאת טעם חדש לחיינו, ואפילו סיפורים בהם מתרחש אסון שהופך לאבן דרך שממנה מתחילים לגדול שוב.

על הסיפורים שנשלחים למערכת להיות אמיתיים ונאמנים לעובדות, כ-500 מילים, וחפים מתוכן מסחרי. כדי לסייע בכתיבתם הכנו ״טמפלייט״ למדור, עם העקרונות המנחים לכתיבת סיפור ניהול סיכויים (בלינק כאן למטה).

הסיפורים שאנחנו מקבלים אינם נראים בדרך כלל כמו אלה שאתם קוראים כאן. הכתיבה והעריכה נעשים לאחר פגישה אישית עם כותב/ת הסיפור שנבחר. לאחר מכן הסיפור עובר עריכה משותפת, ואז עריכה סופית במערכת.

החודש במדור ניהול סיכונים:

היכן נמצאים חלק מהמספרים?

״הסיפור של עומר״

מאת מיקי ארגמן, נובמבר 2015

סיפור מרגש ואופטימי על אובדן של ילד בן שמונה שהוריו החליטו לתרום את איבריו. הקשרים המיוחדים שנוצרו עם המושתלים שחייהם ניצלו בזכות האיברים, והמסע המשותף שלהם יחד, שבו הם מלמדים רופאים לעתיד על כוחו של סיכוי, וכיצד הנתינה הופכת מהר מאוד לקבלה.

מיקי: ״הייתי בצד השני של העולם כשהסיפור התפרסם במדור, ותחושה של סיפוק מהולה בגעגוע עז לעומר הציפה אותי. בימים שלאחר מכן התחילו להגיע התגובות. רובן ככולן הזכירו את המילה ׳השראה׳ ומה זה עשה להם. רבים ביקשו לשמוע עוד. הרגשתי שיש לי סיכוי לחלוק את התובנות שלי ממקום של עוצמה. בספטמבר 2016 עליתי לראשונה על הבמה וסיפרתי את הסיפור, פרויקט שקיבל את השם ׳הקופסה 2.0׳ ואני קיבלתי מתנה – פגשתי פנים מול פנים את הייעוד שלי ואת הזכות לעזור לאנשים להגשים את החלומות שלהם״.

״לייצר את הוורוד המושלם״

מאת מיכל קולט ארבל, ינואר 2016

סיפור שמתחיל במחלה שלא נמצא לה פתרון רפואי, ומוביל למשבר ומאבק עיקש של אישה שלא הייתה מוכנה לוותר על שחזור פיטמה. בהתחלה היא הייתה הלקוחה היחידה של עצמה לפיטמה משוחזרת שיצרה בעצמה, אבל אחר כך הפכה ליזמת ומייסדת חברת הפטמות PINK PERFECT.

מיכל: ״בשנה האחרונה העמקנו את הקשר שלנו עם ארה״ב. נסעתי לשני כנסים חשובים, אחד המיועד לפלסטיקאים המתמחים בשחזורי שד, והשני למחלימות מסרטן שד. באותה נסיעה ובמסגרת חודש המודעות לסרטן שד גם התראיינתי למספר אתרים ומגזינים כדי לספר את סיפורי. בימים אלו אני עובדת על הרצאה באנגלית ובעברית שתספר את סיפורי בדרך משעשעת ומרגשת.

״שחקני המשנה של החיים״

מאת רחל לדאני, אפריל 2016

סיפור על הקמת ארגון Care Givers Israel מתוך משבר אישי, ודחף לפעול למען בני משפחתם של חולים.

רחל: ״אחת מקוראות המגזין פנתה אלי אחרי שפורסם הסיפור, ויחד אתה זיהינו שיש צורך בהתערבות פנים אל פנים גם עם בני המשפחה שלה כדי להניע את העגלה ולייצר את השינוי וההקלה עבורה. מתוך זה נולד שירות חדש – ביקור בית (שם זמני) המספק התערבות קצרת מועד ממוקדת מטרות למשפחות שמלוות קרוב חולה או מזדקן. אנחנו עוזרים להם לסמן את המטרות וליישם אותן. איש המקצוע שלנו, שהוא גרונטולוג, מגיע אליהם ובין הפגישות מלווה אותם טלפונית. מוצר נוסף שנבנה מתוך השתלשלות העניינים בסיפור הוא הרצאה מטעם העמותה״.

״לחלום מציאות״

מאת פאדי סוידאן, מאי 2016

סיפור על יזם הייטק ערבי נוצרי, שמצא את הדרך לחבר בין יזמים ערבים ליחידת 8200 עימה הקימו יחד פרויקט להאצת סטארט-אפים במגזר הערבי. פרויקט מאיץ הסטארט-אפים שנקרא ״הייבריד״, הושק בסמוך ליציאת המדור.

פאדי: ״ובכן החלום הפך למציאות, המחזור הראשון של המאיץ עבר בהצלחה גדולה, הוא יצר שישה מיזמים וחלומות חדשים, גיבש אותם והשיק אותם לעולם. בעוד שבועיים נתחיל לגייס אנשים למחזור הבא, ובחודש מארס נבחר מיזמים נוספים ונצמיח אותם לחברות סטארטאפ. המודל עובד, ועם מעט שינויים נוספים הוא יהפוך לדבר הגדול הבא״.

״בהייה, קליטה, שידור״

מאת רועי שוחט, אוגוסט 2016

רועי שוחט, שהחל דרכו כצלם, עבר משבר משפחתי והקים בתל אביב תחנת רדיו בשם החיים הטובים. בתחנה הוא משדר רק תכנים שעושים טוב ומעצימים את המאזינים. בהמשך הוא הזמין מאזינים לשדר בעצמם את הסיפורים שלהם.

רועי: "בכתבה שפורסמה שיתפתי בהרגשתי שתחנת הרדיו והטלוויזיה שאני מנהל הם סוג של כלי טיפולי. החלטתי לקחת את זה צעד נוסף קדימה ולפתח פורמט שדרכו אוכל לעזור לאנשים לעבור מחוסר ביטחון ביכולתם לדבר ולשדר, ועד לאמונה שהם מסוגלים להציג נוכחות ושקולם יכול וצריך להישמע. העשייה החדשה הזו היא סיכוי להגיע הרבה מעבר לאולפן השידור".

***כתבו לנו איך ניהלתם הזדמנות שנוצרה דרך החוויה האישית שלכם. הסיפור הנבחר יתפרסם בגיליון הבא

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459