אבישג אוגווה היא חלק מצוות מדריכות ישראליות החיות ביפן ושמחות להוות גשר בין התרבויות לישראלים המגיעים ליפן. אפשר לפנות אליה במייל:
favi1234@gmail.com

מגדל טייפה 101 – אחד מסמליה המפורסמים של העיר. השלישי בעולם בגובהו – 509 מטרים. עיצובו משלב מודרניות וסמלים סיניים מסורתיים | תמונה: fotolia.com
טייפה, בירת טייוואן, היא עיר שוקקת חיים עם שפע אינסופי של מודרניות ומסורת שזורות זו בזו. חובבי השופינג יוכלו למצוא בה שווקים ענקיים עם מיטב המותגים העולמיים והמילה האחרונה בהייטק, ולצידם שווקים של היסטוריה ומסורת. חובבי התרבות יוכלו למצוא בה מקדשים, מוזיאונים וטקסים סיניים מסורתיים.
אני ולומי, בתי בת הארבע, שהגענו מיפן לטיול קצרצר, הוקסמנו מהעיר ומתושביה הידידותיים. הנה כמה המלצות מיום קסום אחד בטייפה.
Presidential Palace, 2/28 Peace Park
כדי לספוג עד הסוף את ההווי המקומי החלטנו לזרום עם קצב החיים של תושבי העיר. זה אומר להשכים בסביבות 4:30 ולהתייצב לתרגול בוקר באחד מהמוני הפארקים שפזורים בעיר. אנחנו בחרנו ב-Peace Park, הידוע גם כפארק 2/28. כאשר הגענו הפארק כבר התחיל להתמלא בקבוצות קבוצות צפופות, אחת ליד השנייה, של מתרגלים בשיטות גוף-נפש שונות: טאי-צ׳י, מדיטציה, צ׳יגונג, ריקודי מניפות, אמנויות לחימה בידיים ריקות או עם מקלות במבוק, חרבות, חבלים, ואביזרים אחרים. הצטרפנו מידי פעם לאחת הקבוצות וניסינו לחקות את התנועות.
אחרי השעה שמונה, כאשר הפארקים התרוקנו מהמתרגלים ורוב בתי העסק היו עדיין סגורים, מצאנו אופציה זולה, משביעה וטעימה מאוד של ארוחת בוקר סינית, שכמוה אפשר למצוא באחד הדוכנים הרבים או החנויות שפזורות ברחבי העיר. הארוחה מורכבת ממשקה חלב סויה חמים וממותק קלות (Dou Jiang) ומעיין סופגנייה מאורכת כמו באגט (youtiao), אוורירית, קלה ולא שמנונית בכלל.
ממש צמוד לפארק נמצא המשרד הרשמי של נשיא טייוואן. המבנה רחב הממדים שלא תמיד פתוח למבקרים, מרשים מאוד באדריכלות הייחודית שלו.

ילדה במקדש באו באן | Tomas Fano, Flickr
National Palace Museum
את שעות הצהרים המוקדמות בחרנו לבלות ב״נשיונל פאלאס מיוזאום״. זהו המוזיאון הגדול ביותר בעולם לחפצי אמנות ומוצגים תרבותיים סיניים מההיסטוריה הסינית העשירה, בת 5,000 השנים.
אוהבי תרבות יכולים לבלות שעות ארוכות במוזיאון הזה שמתפרש על שלוש קומות. בקומה הראשונה מארחים תערוכות מתחלפות, בקומה השנייה ציורים ועבודות קליגרפיה, ובקומה השלישית נמצאים החפצים העתיקים ביותר כולל פסלונים עדינים מג׳ייד ירקרק ששבו במיוחד את ליבה של לומי.
בסיום הביקור רצינו לספוג עוד קצת מההיסטוריה העתיקה של סין ובחרנו לטייל לאורך רחוב די-חואה (Dihua), שהוא אחד הרחובות העתיקים ביותר של טייפה. לאורך הרחוב פזורים בניינים בערב רב של סגנונות אדריכליים, החל מסין העתיקה דרך הבארוק ועד למבנים מודרניים.
בין לבין ערכנו טיול קסום בשפע של חנויות מסורתיות שבהן ניתן למצוא תרופות סיניות מסורתיות ומגוון גדול של מאכלים מיובשים בשמש, מפטריות ועד דגים. אחרי די-חואה הצבעוני והסואן רצינו לצאת קצת מהעיר ולחוות צד נוסף של התרבות הסינית-טייוואנית, תרבות בתי התה וגידול התה.
Maokong Hill
מתחנת הרכבת טייפה לקחנו את המטרו ל-Taipei Zoo MRT Station ובו החלפנו ל-Maokong Gondola כדי להגיע למאוקונג היל, או כפי שכינינו אותה בינינו, “גבעת התה״. האזור מפורסם בבתי התה, המציעים תה ירוק מצוין שגדל ממש על גבעות אלה. והגבעה מאפשרת תצפית יפהפייה על שפע הירוק של מטעי התה, על בתי התה הציוריים ועל כל העיר.
בית התה בו בחרנו רחש צלילים של נקישות כלי חרס עדינים, מים מבעבעים וקולה הרגוע של המארחת שלנו שהסבירה לנו על סוגי התה השונים ועל שלבי הטקס בהכנת התה. את התה בחרנו לאחר שנתנו לנו סוגי תה שונים להרחה והסבר לגבי סוגי התה. לאחר טקס בחירת סוג התה, הכינה המארחת את התה מול עינינו ובסיומו מזגה אותו לכוסות קטנטנות. לאחר הכוס השנייה היא הניחה לנו ליהנות בעצמנו ממזיגת התה ומשיחה באווירה שקטה, מרגיעה וכה מנוגדת לשאון העיר התוססת.
נכבשנו בקסמי בתי התה של טייפה, לא עמדנו בפיתוי ורכשנו לעצמנו סט מקסים של כוסות, קומקום חרס, מגש עץ ייעודי ועוד, בתקווה לשחזר את האווירה הקסומה גם בביתנו.

שוק לילה בטייפה על שפע דוכני האוכל שבו | Kabacchi, Flickr

בית האופרה הלאומי ואולם הקונצרטים הלאומי | תמונה: fotolia.com
Shilin Night Market
אחרי אחר צהרים רגוע בגבעות התה, חזרנו לעיר ולשווקי הלילה השוקקים שבה. בחרנו לבקר בשוק הלילה Shilin, שאליו הגענו במטרו. בשילין, כמו בשווקי הלילה האחרים של טייפה, גילינו עולם אינסופי של מיני מאכלים, חטיפים וקינוחים, ושפע של דוכני מזכרות, בגדים וכל מה שאוהבי קניות יכולים לחלום עליו. בסיומו של היום הבטחנו לעצמנו לחזור שוב לעיר המופלאה הזאת.