Quantcast
Channel: מגזין אפוק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459

אמור לי מי שכניך ואומר לך מי אתה

$
0
0
Galei Tchelet

רחוב קפלן בהרצליה פיתוח, מקום מגורם של השגרירים

אם תקפצו בעיניים מכוסות ממטוס ותצנחו על חוף הים בהרצליה פיתוח, ככל הנראה לא תוכלו להבין מה הופך את רחוב "גלי תכלת" המשקיף עליו ליקר ביותר בישראל. גם אם תנחתו בתוך רחוב "גלי תכלת", בין מעברי החצייה והמכוניות החונות, תתקשו להבחין במשהו יוצא דופן שהופך אותו למבוקש בקרב עשירי המדינה, שגרירים זרים וסלבריטאים.

האגדה מספרת שכאשר יזם ההיי-טק זקי רכיב התגורר בשכונה ורצה לרדת לחוף הים, הוא לא נדרש לצאת מהבית. מעלית פנימית הורידה אותו עד לשם. רכיב רכש את ביתו ברחוב על הצוק המשקיף על חוף הים ב-2005 מאיש העסקים האוסטרי מרטין שלאף. הבית, על שטח של 2 דונם, עלה לרכיב כ-24 מיליון דולר, עסקה שנחשבה אז ליקרה ביותר בישראל, וכללה מרתף יינות, חדר קולנוע, בריכה, שני מטבחים ואפילו מקלט אטומי ענק שאמור להגן עליו מפני יום הדין. חמש שנים מאוחר יותר הוא נפרד מהתענוג תמורת 145 מיליון שקל, שאותם קיבל מאיש העסקים טדי שגיא.

לא הרחק מטדי שגיא גר היום נוחי דנקנר עם אשתו. למרות הלחץ שדנקנר סופג מהעיתונות, בינתיים לא נראה שהוא מתרגש ממיליארד ושש מאות אלף השקלים שהוא חייב לחברות פרטיות ולבנקים, וממשיך להחזיק בקומפלקס הפרטי שלו היושב על מגרש ששטחו מתקרב לשני דונמים, הכולל בריכה, מעלית, שני חדרי אוכל, חדר כושר, מרתף ופינוקים נוספים.

"מחירו של דונם אחד בצד המערבי של הרחוב הפונה לים מתחיל מכ-20 מיליון דולר", אומר עודד נחום, אחראי אזור הרצליה פיתוח בחברת נאות שירן המתמחה בשיווק בתי יוקרה. "וזה כמובן לא כולל את הבית, אלא רק את האדמה. בצד המזרחי שאין בו ים, המחירים גבוהים גם כן אבל פחות. קשה לומר מה מחיר המינימום בצד הזה כי זה תלוי בגודל המגרש, אבל זה יכול להגיע לאזור ה-10 מיליון דולר.

Galei Tchelet

וילה ברחוב גלי תכלת – צילום: אנטון גורביץ'

"הרחוב השני הכי יקר בהרצליה פיתוח הוא רחוב רמת ים. צד אחד שלו פונה לים ויש בו בתי מלון ודירות נופש, ובצד השני כמה קומפלקסים של מגורים, וגם בתים פרטיים. מגרש בגודל דונם יעלה שם כ-10 מיליון דולר. החיסרון של הרחוב הזה הוא שבקיץ לפעמים יש בו קצת רעש ותנועה של אנשים", אומר נחום.

המחירים ברחובות המקבילים לרחוב גלי תכלת, אלה שאינם משקיפים לים, כמו האשל, קפלן, הקידמה, חבצלת השרון והמעפילים, לא מתקרבים למחירים ברחוב גלי תכלת. העסקה הגבוהה ביותר שנחתמה בהם, וזו שגירדה את המחירים ב"גלי תכלת", נסגרה בסוף 2012, כאשר "אשת ההימורים" באינטרנט, רות פרסול, רכשה באחד הרחובות וילה בכ-19 מיליון דולר, עסקה שנחשבה ליקרה באותה שנה.

בסמוך לביתה של פרסול, ברחוב אריה בן אליעזר, נערך לאחרונה אירוע ל-1,200 משתתפים בהשקעה של כ-8 מיליון שקל. את האירוע ערכה בביתה כוכבת תוכנית הריאליטי "מעושרות", ניקול ראידמן (27), בת זוגתו של איש העסקים הישראלי-רוסי מיכאל צ'רנוי.

ראידמן רכשה את הבית בסוף השנה שעברה בכ-9 מיליון דולר. כפי שדווח בעיתונות הכלכלית, הבית כולל שלושה מפלסים ושבעה חדרי שינה, על שטח בנוי של כ-750 מ"ר ומגרש ששטחו כדונם אחד.

שני רחובות מעניינים לא פחות הם "האשל" ו"קפלן". יש הקוראים להם "רחובות השגרירים" – על שם התושבים הזרים הרבים והשגרירים שבוחרים לגור בהם, כמו שגריר מקסיקו, השגריר האיטלקי ועוד.

"הרצליה פיתוח זה אזור מיוחד המורכב מהרבה תושבי חוץ", אומר איתן בלומברג, מנכ"ל ובעלים של אנגלו סכסון הרצליה פיתוח שפועל למעלה מ-20 שנה באזור. "מסיבה זו, כאשר התרחש המשבר הכלכלי בארה"ב ב-2008, המצב בהרצליה פיתוח הושפע ממנו ועדיין לא התאושש מכך. המשבר הורגש בכל מיני רמות, בעיקר בכמות הקונים שירדה באופן משמעותי מאוד. להבדיל משוק הנדל"ן בישראל, שמאז 2008 מחיריו עלו, בהרצליה פיתוח המחירים לא עלו מאז, אלא נשארו יציבים, מכיוון שרוב הקונים הם תושבי חוץ שלא באו.

רמת ים

וילה ברמת ים – צילום: אנטון גורביץ'

"לאחרונה חוזרים לאזור אנשים עמידים, בעיקר דוברי צרפתית. ככל שיותר רע להם בחו"ל, כך הם באים יותר לפה. מדובר באנשים ממקצועות חופשיים, שכבר מכרו את העסק הפרטי ועשו את הכסף שלהם וכעת יכולים להרשות את זה לעצמם. הם מתחילים עם דירת נופש שמשמשת אותם לתקופה מסוימת בשנה, ואולי יעברו אליה בעתיד. חלקם משכירים אותה לתקופות קצרות בקיץ, וחלקם משאירים אותה ריקה".

למי שחשב לשכור דירה באזור במקום לקנות אחת בגלל המחירים הגבוהים, נכונה הפתעה. מחירי השכירות בהרצליה פיתוח גם הם אינם זולים. כפי שדווח בעיתונות הכלכלית, אחת מעסקאות השכירות הגבוהות ביותר אי פעם בישראל נעשתה בהרצליה פיתוח, כאשר איש עסקים זר שכר לשנה וילה (950 מ"ר בנוי על שטח של כ-2 דונם) ברחוב "הנשיא" בכ-160 אלף שקל בחודש, למשך שנה. במקרים אחרים הושכרו וילות לאנשי עסקים ושגרירים, במחירים הנעים בין 25,000-5,000 דולר בחודש, גם כן לתקופות ארוכות.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1459