איך אפשר ליצור קשרים עם אלה שכבר נמצאים ממש למעלה? אלה שכולם רוצים להתחכך בקרבתם, לשמוע מהם עצות טובות, לקבל מהם תמיכה ודרכם אולי להגיע למפורסמים ולמומחים נוספים? הרי היומן שלהם עמוס בפגישות עוד יותר מזה שלכם, שלא לדבר על האימיילים והפייסבוק שלהם שמלאים בבקשות של אנשים שרוצים גם הם להיות ברשת שלהם. במקרה הזה, הטיפים הרגילים ליצירת נטוורקינג, כמו להזמין לקפה, ליצור קשר דרך לינקדין, או למצוא נושא משותף לשיחה, כבר לא ממש תופסים.
בשלב הזה צריך כבר אסטרטגיה אחרת. דורי קלארק, יועצת שיווק ומחברת הספר "להמציא את עצמך מחדש" (Reinventing You, 2013) מכנה את האסטרטגיה הזו "נטוורקינג פנימה". המונח הזה הוא פרפרזה על המונח "שיווק פנימה", שהתפרסם לפני כעשור על ידי המייסדים של "האב-ספוט", בריאן הליגן ודרמש שאן. הכוונה היא למשוך אליך לקוחות באופן ישיר באמצעות יצירת תכנים שמעניינים אותם ובעלי ערך בשבילם. למשל, לכתוב מאמרים או לייצר פוד-קאסטים, במקום לבזבז זמן בניסיונות שכנוע בטלפון, או ביציאה לאירועים.
האסטרטגיה הזו נקראת "שיווק פנימה" – למשוך אליך אנשים על ידי יצירת תוכן מעניין
ב"נטוורקינג פנימה" הכוונה היא גם למשוך אליך אנשים מפורסמים ומומחים בתחומים שונים על ידי כך שתהפוך את עצמך למספיק מעניין ובעל ערך בשבילם, כך שהם ירצו להכיר אותך ולחפש את קרבתך. הנה כמה טיפים איך לעשות זאת, לפי קלארק:
1. תתחיל ליצור בעצמך אירועי נטוורקינג. במקום להמתין שיזמינו אותך לאירועים שבהם אתה עשוי לפגוש משפיענים ומומחים, תיזום אתה את האירוע. דוגמה אחת לכך הוא ג'ון לוי, יזם נטוורקינג מניו יורק שאירח בביתו בחמש השנים האחרונות יותר מ-400 משפיענים מכל העולם לאירועי נטוורקינג. האירועים שלו משלבים תכנים מעניינים, אוכל טוב וחברה מגוונת. בקרב אורחיו היו זוכי פרס נובל בתחומים שונים, ספורטאים אולימפים, מנכ"לים של חברות מצליחות וזוכי פרס "גרמי" במוסיקה. העצה העיקרית שלו: חשוב מאוד שכולם ידעו וירגישו שהמניע המרכזי לאירוע הוא הרצון ליצור היכרויות וקשרים עם אנשים מעניינים, משפיענים ומומחים בתחומם, בלי אינטרס צדדי אחר.
2. בנוסף למקצוע או לתחום המרכזי שבו אתה עוסק, נסה לפתח מומחיות בתחום נוסף. תמיד עשוי להיות מישהו מהמשפיענים או המומחים שאתה מחפש את קרבתם שמתעניין באוכל משובח, במוסיקת ג'אז או בספרות בלשית. דוגמה לכך הם וורן באפט וביל גייטס. אין ספק שהם יכלו לנהל זה עם זה שיחות אין-סופיות בענייני עסקים, אבל לשניהם יש גם עניין עמוק בברידג'. אולי זה מה שקירב את השניים זה לזה והניע בסופו של דבר את באפט לתרום הון עתק לקרן של ביל ומלינדה גייטס.
3. פרופ' רוברט ציאלדיני, הגורו של תורת השכנוע, מסביר שאחת הדרכים האפקטיביות ביותר ליצור קשר עם אדם חדש שפגשתם, היא למצוא מכנה משותף כלשהו איתו. אולי הייתה לכם ילדות קשה כמו לאופרה ווינפרי? אולי גדלתם בדרום אפריקה כמו אילון מאסק? אולי אתם מאמינים בכוחה של תפילה כמו מארק צוקרברג? זה עשוי לפתוח את הדלת ואת הלב לשיחה ראשונית, ואולי להרבה מעבר לכך.